Bem vindos à minha Casa Colorida! BinnensteBuiten TV

Bijgewerkt: 28 mei 2020

Welkom in mijn kleurrijke huis!

Afgelopen maandag (23 maart) was ons huisje te zien bij het programma 'BinnensteBuiten'. Voor iedereen die het programma niet kent, hieronder een korte beschrijving:


BinnensteBuiten biedt binnen- en buitenshuis een kijkje waarbij mensen vol liefde en passie op een inspirerende manier vertellen over hun bijzondere woning, opvallende interieur, indrukwekkende (moes)tuin of duurzaam geproduceerde (streek)producten. Onderwerpen zijn onder meer: een duurzaam huis van boomstammen, een tot woonhuis verbouwde werfkelder, bijenkassen op het dak, boksende hazen, oesterzwammen kweken op koffiedik, een moestuin voor de hele buurt of een oogverblindende bloementuin.Ik vind het leuk om iets meer over de achtergrond van het programma te vertellen, omdat de meeste mensen niet weten hoeveel werk er eigenlijk achter zit (wist ik ook niet :). Ik ben begin december (2019) benaderd door Sietse Orie van de redactie om te pijlen of er interesse was. In januari is hij langsgekomen voor een intake. Tijdens de intake loop je alle kamers langs en vertel je er in je eigen woorden over. Sietse filtert eruit wat interessant is, zorgt voor een 'rode draad' en gaat dit verder uitwerken voor de regisseur.

De opnames volgden half februari. Er gaat dus best wat tijd overheen. De opnames duurden bijna een hele dag. Met drie man sterk (regisseur, cameraman en geluidsman) stond het team om 09.00 uur voor de deur en vertrokken eind van de middag. Tijdens de opnames werd duidelijk verteld van welke plaats naar welke plaats ik moest lopen en aangegeven waar ik precies moest staan. Dat was wel even wennen. Het voelde op het moment stijfjes, maar dat was niet te zien tijdens de uitzending. Dat doen ze echt goed! En wat ik het allermoeilijkst vond, was om niet rechtstreeks in de camera te kijken. Ik moest naar de regisseur kijken. Alleen presentatoren kijken rechtstreeks in de camera. Weer wat geleerd! :)

Een spannende tijd brak toen aan, kan ik je vertellen, want: 'Wat gaan ze precies uitzenden?', 'Heb ik iets raars gezegd?', 'Is het wel leuk genoeg?' Maar wat heeft het team er toch iets moois van gemaakt! Ik ben heel blij met het resultaat. Nieuwsgierig geworden? Je kunt hier terugkijken.Na de opnames werden er ook foto's gemaakt door Sheena Schouwink. Zij kwam een dag later fotograferen. Ik vond dit erg leuk, want dan heb je ook iets tastbaars. Alle foto's op deze pagina zijn door Sheena gemaakt. Mocht je interesse hebben in haar werk, Sheena werkt ook voor particulieren. Klik hier voor haar website.


Lijkt je het leuk om met BinnensteBuiten mee te doen? De redactie is altijd op zoek naar verrassende huizen. Je kunt contact opnemen met Sietse: sietse.orie@kro-ncrv.nl